Mall för säljannonser

Jobbigt att veta vad man ska skriva i en annons? Jo, vi känner igen den känslan. Därför har vi sammanställt ett exempel på hur en annons kan se ut om man t.ex. lägger upp den på Blocket.se och längst ned på sidan har vi dessutom lagt en textmall där du kan fylla i dina egna uppgifter.

Blockets egna tips för att lyckas med annonser är detta vad gäller text:

  • Skriv en tydlig och saklig rubrik.
  • Skriv en utförlig och relevant annonstext.
  • Ta med information som tex mått, färger och ålder.
  • Var ärlig, skriv ut eventuella fel och skador.
  • Kör gärna en stavningskontroll. En rättstavad text ger ett bättre intryck.

Det vi tycker är viktigt är att den huvudsakliga informationen om kullen kommer först, därefter uppgifter om kattungens föräldrar och hälsotester som man utfört på dem. Längst ned kan man berätta mer om sin egen uppfödning & mer om rasen, för den som är riktigt intresserad av att veta mer.

Skärmavbild 2017-09-08 kl. 13.54.18


Mall för säljannons

00 ljuvliga Selkirk Rex-kattungar med härligt temperament söker nu sina framtida familjer att älskas av under hela deras liv. (“Håller de troligen för avel? Håller de troligen för utställning? Beskriv detta i en kort mening.”) “Beskriv kullens utfall här”.

Varje kattunge är registrerad i “kattförbund”, stamtavla/registreringsbevis medföljer. Dessutom är kattungarna grundvaccinerade (dvs vaccinerade 2 ggr), har ID-märkts med microchip och är veterinärbesiktigade inom 7 dagar för flytten. Möjlighet finns att ta över kattungens individuella försäkring i “försäkringsbolag”.

OM KULLEN
Födda:
Mor:
Far:
Båda föräldrarna är hälsotestade normalt/utan anmärkning för:

Kullen kan flytta från och med:

OM UPPFÖDNINGEN
“Stamnamn” är registrerat hos “förbund”, alla våra avelskatter hälsotestas enligt Nordic Selkirk Rex hälsoriktlinjer (http://www.nordicselkirkrex.com/om-selkirk-rex/halsoprogram/). Du når mig enklast via “epost/telefon/sms”.

OM SELKIRK REX
Selkirk Rex är en lockig kattras med ursprung från USA. 1987 upptäcktes den naturliga mutationen hos en amerikansk katt. Rasen är idag godkänd inom de flesta kattförbund i världen, från 2017-10-01 är den fullt godkänd inom Sveriges största kattförbund SVERAK. Den är känd för att vara kärvänlig, nyfiken och full av bus. Rasen finns i två pälsvarianter: kort- och långhår. Korthåren har oftast mindre definierade lockar än långhåren.

Sedan 2005 har Selkirk Rex funnits i Sverige och har sedan dess etablerat sig långsamt men säkert i landet. Idag finns det en handfull uppfödare som föder upp rasen och katterna väcker stor uppmärksamhet när de visas upp på utställningar.

Glöm inte att dela... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someonePin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *