Jippi! Selkirk Rex fullt godkänd i FIFe!

Selkirk Rex är äntligen fullt godkänd som ras i FIFe. Beslutet fattades av General Assembly 2017 utan några protester, en av de viktiga ändringarna är dock att Selkirk Rex kommer tävla i kategori 3 framöver – inte kategori 2 som de tävlat i under den preliminära perioden.

Från och med 1 oktober 2017 kommer man alltså att kunna ställa ut Selkirk Rex för att samla titlar och certifikat. De som redan har ställt ut i FIFe tidigare och har titlar med ett “P” (“Preliminary”) framför (såsom PCH, PPR med flera) kommer ändras till “vanliga” CH, PR etcetera. Man behöver alltså inte samla dessa certifikat och titlar en gång till. Detta innebär också att man kan kvala in sina katter till FIFe World Show. WS anordnas i år av Felikat i Rijswijk i Nederländerna den 28 och 29 oktober 2017, vi hoppas att det är många Selkirks som kommer delta och representera vår underbara kattras.

 

Rekommenderad läsning från NSR: 

Know how: Föda upp Selkirk Rex 
GUIDE: Grooming af Selkirk Rex til katteshow (Dansk) 
Föda upp Selkirk Rex som FIFe-medlem 

 

Glöm inte att dela... Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someonePin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *